Aalborg Tandpleje, Østerågade 4B, 2.tv, 9000 Aalborg

Parandentose Behandling

Parandentose skyldes, at man ikke får gjort ordentligt rent med sin tandbørste, og at man ikke bruger tandtråd til at rengøre ind imellem tænderne. Dette er ensbetydende med, at der kommer overtal af bakterier, som begynder at nedbryde vævet omkring en tand. Til sidst går det ud over knoglen tanden sidder fast i, og man får løse tænder, der kan flytte sig i tandrækken.

Første tegn på, at der er noget i vejen med ens tandkød, er at det bløder og gør ondt når man børster sine tænder, og man får dårlig ånde. Det kan være, at man overser de første tegn på begyndende paradentose. Derfor er det vigtigt, at man går regelmæssigt til eftersyn hos sin tandlæge eller tandplejer, så man bliver gjort opmærksom på, at man har begyndende paradentose. Tandplejeren vil selvfølgelig rense ens tænder og vise en, hvordan man renholder dem optimalt derhjemme i hverdagen.

Hvis man er ryger, kan det meget nemt være, at en begyndende parandentose opdages senere, da rygning får de små blodkar til at trække sig sammen, så man derfor ikke opdager den første blødning fra ens tandkød.

Behandling af paradentose foregår ved, at tandplejeren først undersøger graden af paradentosen. Dette gøres ved at måle tandkødslommerne, målt i millimeter. Derefter kan man så sætte ind med en paradentose-behandling, der er en udvidet tandrensning, helt ned i bunden af tandkødslommerne. Har man mistet knogle, kan dette ikke gendannes af sig selv, men man kan godt få gendannet et sundt tandkød.

Klinikkens tandplejer tilbyder akupunktur ved tandrensninger. Dette er en gratis service. Nålene er meget tynde og kan næsten ikke mærkes. 1 nål foran hvert øre nedsætter ubehaget ved en tandrensning væsentligt, og virker for 80 % af patienterne. 5 nåle i toppen hovedet giver en beroligende effekt. Det er også muligt at reducere opkastningsreflekser.

Tandrensning på 5 min? Nej tak

Hos Aalborg-Tandpleje.dk tager en undersøgelse + tandrensning 20-30 minutter. Det er nødvendigt, at bruge denne tid for at gøre det ordentligt. Bliver det hurtigt sjusket igennem er der stor chance for paradentose og rodbehandlinger senere i livet.