Aalborg Tandpleje, Østerågade 4B, 2.tv, 9000 Aalborg

Undersøgelse og Tandrensning

For de fleste er det kun nødvendigt, at komme til tandlæge-eftersyn een gang årligt. Ved en almindelig undersøgelse, får man set sine tænder efter for eventuelt begyndende huller (initial caries), og man får set sine eksisterende fyldninger efter for utætheder og revner. Måske trænger de til at blive pudset en smule i kanten, så de holder længere. Ved en tandrensning fjernes tandsten (calculus), som dannes, når bakterierne forkalker.

Selvom man er omhyggelig med at holde sine tænder fri for plak (bakterier og madrester), kan tandsten godt opstå alligevel. Dette afhænger af, hvor mange mineraler og kalksalte ens spyt indeholder.

Røntgenbilleder er noget man bør få taget cirka hvert 2-3 år, afhængig af hvor hurtig man er til at danne huller (caries). Man opdager oftest ikke selv et begyndende hul, eller en utæthed i forbindelse med en fyldning, specielt hvis det er i mellemrummet (approximalt) mellem to tænder. Men dette kan afsløres på et røntgenbillede.

Klinikkens tandplejer, Heidi, tilbyder akupunktur ved tandrensninger. Dette er en gratis service. Nålene er meget tynde, og kan næsten ikke mærkes. 1 nål foran hvert øre nedsætter ubehaget ved en tandrensning væsentligt, og virker for 80 % af patienterne.

Nedenfor kan ses en kort video, der viser hvor man børster tænder og bruger tandtråd.

Et ordentligt eftersyn + tandrensning er det vigtiste, efter patientens egen tandhygiejne

Hos Aalborg-Tandpleje.dk tager en undersøgelse + tandrensning 30-45 minutter. Vi tager os tid til dig.